Handelsmissie Zuid-Duitsland: Cyber Security

11-14 october 2021
München/Nürnberg

Van 11 tot 14 oktober organiseert Handelsroute in opdracht van RVO een fysieke handelsmissie Cyber Security naar Zuid-Duitsland. Tijdens deze handelsmissie zullen we München en Nürnberg aandoen.

 

Voor Innovatieve Nederlandse cybersecurity bedrijven liggen er veel kansen in Zuid-Duitsland. Dit komt mede door de marktomvang, de digitaliseringambities van de regio en de relatief gemakkelijke markttoegang welke Duitsland biedt.

 

Deze handelsmissie is gericht op cybersecurity bedrijven die de talrijke kansen in Zuid-Duitsland willen benutten. De missie is gericht op het verkennen van de Duitse markt en het vinden van de juiste Duitse zakenpartners en contacten.

 

Ivm Covid-19 is er ruimte voor maximaal 12 bedrijven met ieder 1 deelnemer per bedrijf.

Prijs en registratie

Aanmelden voor deze handelsmissie kan tot 5 september. Vanwege Covid-19 is er per deelnemend bedrijf plaats voor 1 deelnemer.

Deelname kost € 500 exclusief btw. Reis en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.

 

Aanmelden kan via: https://www.rvo.nl/aanmeldformulier-missie-cyber-security-zuid-duitsland-11-t/m-14-oktober-wssl

Programma

Onderstaand een voorlopig programma, welke we zullen toespitsen op basis van de deelnemende bedrijven.

 

Vooraf aan de missie zal er een (digitale) matchmaking event plaatsvinden. De datum hiervan wordt later bepaald.

 

Maandag 11 oktober 2021

Aankomst Munchen
Kick off en lunch
High level round table met Duitse vertegenwoordigers
Netwerkborrel en diner

 

Dinsdag 12 oktober 2021
München en/of Nürnberg
Collectieve bedrijfsbezoeken op basis van individuele behoefte

 

Woensdag 13 oktober 2021

Indien it-sa doorgaat, zullen wij een beursbezoek brengen. Indien deze beurs geen doorgaan vindt, zal er een alternatief programma worden samengesteld.

 

Donderdag 14 oktober 2021
Optioneel programma, vrij in te vullen (vb rondetafel sessie, opvolging contacten/leads, extra dag it-sa)

Kansen in Zuid-Duitsland voor Nederlandse Cybersecurity bedrijven

Veel Zuid-Duitse bedrijven staan aan het begin van hun digitale transformatieproces. De komende jaren zal de vraag naar cybersecurity oplossingen toenemen. Dit komt onder meer door de toename van slimme en autonome rijconcepten, het veilig beheer van online gegevens en de nieuwe cybersecurity wetgeving m.b.t. de kritische infrastructuren (IT-Sicherheitsgesetz 2.0).
De cybersecurity markt in Duitsland is zeer competitief en Duitse afnemers geven nog vaak de voorkeur aan lokale partijen. Maar toch zoekt Duitsland internationaal naar specifieke kennis en kunde. Het Nederlandse cybersecurity ecosysteem heeft de expertise om deze kennis en kunde te leveren. Daarnaast heeft ook de Nederlandse sector behoefte aan kennis en kunde uit Duitsland.  
Er wordt flink geïnvesteerd door zowel de private als publieke sector in digitalisering en cybersecurity. Beieren investeert bijvoorbeeld tot 2022 totaal 5,5 miljard euro in de digitale sector van de deelstaat. Binnen het masterplan, BAYERN DIGITAL II, is cybersecurity één van de belangrijkste pijlers.

Meer informatie

Neem contact op voor meer informatie over dit projecten of andere projecten: info@handelsroute.nl